WAT ONZE RIJDERS ZEGGEN OVER DE BREKR

Krijn Sol (Rotterdam)

  Krijn rijdt op een 45 km per uur uitvoering in launching green    

"MET DE BREKR BEN IK 2 X ZO SNEL. PLUS DE LOL"

Junkfood halen, maar dan vegan. (Foto: Krijn Sol)

1. WAT WAS JE EERSTE KENNISMAKING MET BREKR?

In Eindhoven tijdens de Dutch Design Week zag ik de Brekr voor het eerst. Toen ik ‘m zag wilde ik erop zitten en toen ik erop zat wilde ik ‘m hebben.  

2. WAT DACHT JE TOEN JE BREKR ZAG?

Het design sprak me direct aan. Het is simpel en geniaal tegelijk. Ik ben 1,93 meter en dat is vaak te lang voor een scooter of brommer. Omdat ik in Eindhoven op de brommer kon zitten en zelfs ‘rijden’ op een rollerbank merkte ik dat ik er goed op zat. Toen de configurator online kwam heb ik direct een brommer besteld.  

3. WAT GAF DE DOORDSLAG OM DE BREKR TE KOPEN?

Ik woon op ongeveer 7 kilometer van het centrum van Rotterdam. Door de stoplichten en het zoeken naar een parkeerplek kost me dat veel tijd. Fietsen is een alternatief omdat het sportiever lijkt, maar ik zie veel mensen de elektrische fiets op maximale ondersteuning zetten en niemand zweten. Dat heeft niet zoveel met sportief te maken. Met de Brekr ben ik 2 keer zo snel in vergelijking met de auto en de fiets. En daar komt de lol van het rijden op de Brekr nog bij.

Wat ook hielp is de bouwkwaliteit. Ik houd van degelijk spul dat lang meegaat, of het nu om een houtkachel of vloer gaat. De Brekr straalt dat ook uit. De Brekr is duurder dan een gemiddelde scooter maar je krijgt daar ook meer kwaliteit voor terug.   

Foto bij de Kralingse plas met op de achtergrond de skyline van Rotterdam. (Foto: Krijn Sol)    

4.  WAAR GEBRUIK JE DE BREKR VOORAL VOOR?

In mijn geval voor ritjes naar het centrum van Rotterdam. Woon-werk, als ik afspreek bij vrienden of gewoon ergens eten ga halen. Met de auto of fiets is dat vaak een halfuurtje, ook door de vele verkeerslichten. Met de Brekr ben ik er het snelst en parkeren is geen probleem. Als ik wat afhaal, kan ik voor de deur parkeren en ben je zo weer op weg.  

5.  HOE BEVALT DE BREKR TOT NU TOE?

Uitstekend, echt heerlijk. Eerlijk gezegd moest ik in het begin nog even wennen omdat ik nooit motor heb gereden. Je merkt dat je niet alleen met het stuur de bocht doorgaat maar met je hele lijf. Je hangt echt in een bocht. Je gooit je hele lichaam erin en daar ga je. Nu ik eraan gewend ben vind ik dat juist één van de leukste dingen.

Het display geeft de range aan en bij een volle batterij zie ik dat ik 57 kilometer kan rijden. Als de accu voor een deel geladen is, kreeg ik geen indicatie meer van de range. Dat is inmiddels netjes opgelost.

Ik dacht dat ik het geluid van de brommer in het begin niet zou gebruiken. Je kunt het uitzetten en ik dacht dat ik het ook uit zou laten staan. Maar je voelt je veiliger als je het geluid aanzet. Van mij mag het geluid nog wel wat harder zodat fietsers je beter horen aankomen. Het is echt een uitkomst.    

6.  HOE REAGEREN DE ANDERE MENSEN OP DE BREKR?

Dat is echt leuk. Veel mensen zien het natuurlijk niet, die zien gewoon iemand rijden. Maar als je bij een stoplicht staat, krijg je vaak een duimpje en als ik ergens stil sta krijg ik vragen. Laatst nog stond er een agent voor me. Hij keek een keer of drie achterom en toen vroeg hij of het een brommer of motor was. “Mooi ding man” was zijn antwoord met de vervolgvraag of je ‘m ook kon tunen en opvoeren. Ik heb eerlijk gezegd dat de 48 tot 49 kilometer per uur die de Brekr nu rijdt hard genoeg is voor mij. Dat leverde ook nog een duimpje op.    

KLANTEN VERTELLEN

  "HET GEVOEL, DAT IS GEWOON ZALIG"

Sven Harper 

Herentals (B)  

 

"FUTURISTISCHER DAN DE BREKR KAN NIET"

Dora de Jong 

Delft (NL)

 

"EERDER DACHT IK NIET AAN EEN BROMMER"

Casper Meenink

Hengelo gld(NL)

 

Built with