WAT ONZE RIJDERS ZEGGEN OVER DE BREKR

CASPER MEENINK

(HENGELO GLD)  

  Casper rijdt op een 45 km per uur uitvoering in Steel Grey Metallic

"DE BREKR KLOPT GEWOON"

 Casper door de bocht. Als je zo groot bent als Casper (193cm) dan kun je natuurlijk ook de achterste voetsteunen gebruiken. (Foto: Patrick Riethorst)  

1. WAT WAS JE EERSTE KENNISMAKING MET BREKR?

  Ik zag de Brekr al voor de officiële onthulling. Op het Achterhoek Innovatiefestival stond Niels van het Brekr team met een prototype onder een Achterhoekse vlag. Ik was me toen aan het oriënteren op een alternatief voor de fiets. Of het nou een rit van 5, 10 of 20 kilometer was, ik fietste altijd. Een auto vond ik voor deze afstanden niet nodig, maar na jaren gefietst te hebben werd het tijd voor iets snellers.

Het idee van de Brekr sprak mij toen direct aan.  

2. WAT DACHT JE TOEN JE BREKR ZAG?

  De eerste keer dat ik het prototype zag, wist ik het nog niet helemaal. Dat was nog voor de officiële presentatie van het uiteindelijk ontwerp en die oogde nog wat industrieel en minimalistisch. Het was even wennen. Na een tijdje voelde het ontwerp steeds logischer aan. En nu, bijna anderhalf jaar later, klopt het helemaal.

3. WAT GAF DE DOORDSLAG OM DE BREKR TE KOPEN?

  Bij de oriëntatie naar een vervanger van de fiets heb ik wel eens een brommer overwogen. Het idee van een dag op kantoor zitten, ruikend naar 2-takt, sprak me alleen niet zo aan.

Andere elektrische brommers of scooters zijn ook wel voorbij gekomen, maar dat was het allemaal net niet voor mij. Toen kwam de Brekr op mijn pad.

Brekr klopt voor mij. Design-technisch, Achterhoeks, de degelijkheid van het product, de communicatie en het enthousiasme van het team dat eraf spat. Je merkt gewoon dat zij de Brekr maken omdat ze het zelf gewoon onwijs tof vinden. Alles bij elkaar maakte het voor mij vanzelfsprekend om de Brekr te kopen. Het enthousiasme van Niels bij het ophalen van de Brekr bevestigde de passie van het team.  

Ritje in de herfstzon. (Foto: Casper Meenink)    

4.  WAAR GEBRUIK JE DE BREKR VOORAL VOOR?

  Eigenlijk voor bijna alles. Mijn vriendin woont op 9 kilometer, dus dat brengt ook wat reisbehoefte met zich mee. Maar ook woon-werkverkeer. Ik rij gemiddeld 35 kilometer per dag. 

5.  HOE BEVALT DE BREKR TOT NU TOE?

  Wat ik erg tof vind, is dat je heel makkelijk mee komt met de rest van het verkeer. Zeker ook bij stoplichten. Je trekt gemakkelijk op en doet niet onder voor bijvoorbeeld auto’s. In mijn geval doet de reistijd op de Brekr niet onder voor een auto. Met de auto ben ik een kleine 20 minuten onderweg van huis naar werk. Bij alle rotondes onderweg staat het hopeloos vast en met de Brekr rij ik daar lekker langs.

Het geluid gebruik ik meer dan verwacht. Eigenlijk heb ik het altijd aan staan binnen de bebouwde kom. Buiten de kom zet ik het geluid uit, want dan is die stilte ook erg fijn. Het volume had iets harder gemogen, maar andere weggebruikers horen me in ieder geval aankomen. Dat wordt erg gewaardeerd door medeweggebruikers.  

6.  HOE REAGEREN DE ANDERE MENSEN OP DE BREKR?

Het valt echt op dat mensen zich omdraaien en er veel aandacht voor de Brekr is. Je ziet de blikken. Het is me zelfs al overkomen dat mensen echt stil gingen staan om te kijken wat er aan komt. Nou, da’s dus een Brekr!

KLANTEN VERTELLEN

  "HET GEVOEL, DAT IS GEWOON ZALIG"

Sven Harper 

Herentals (B)  

 

"FUTURISTISCHER DAN DE BREKR KAN NIET"

Dora de Jong 

Delft (NL)

 

"MET DE BREKR BEN SNELLER. PLUS DE LOL"

Krijn Sol

Rotterdam  (NL)

 

Built with